Veilige webhosting

Verzekerd van de beste en meest veilige hosting oplossing

Klaar voor de toekomst

Partner worden ?

Wij ondersteunen snel en professioneel uw huidige team

Apple FaceTime werkt binnenkort ook op Android en Windows
Apple FaceTime werkt binnenkort ook op Android en Windows

Apple-videobeldienst FaceTime is binnenkort voor het eerst ook te gebruiken op Android en Windows, via de webbrowser.

Apple onthulde tijdens ontwikkelaarsbeurs WWDC nieuwe functies voor zijn videobeldienst FaceTime. Tot nu toe is FaceTime alleen te gebruiken op Apple-apparaten. Dat verandert met de komst van iOS 15 later dit jaar. Vanaf dan kunnen FaceTime-gesprekken voortaan ook worden gestart via een gedeelde link, zoals dat al langer mogelijk is met diensten als Zoom en Microsoft Teams.

Als FaceTime-gebruikers zo’n link van een videogesprek delen, kan die ook worden geopend in de browser. Zo kunnen vrienden of collega’s ook vanaf een Android- of Windows-apparaat meedoen met het videogesprek. Volgens Apple zijn ook de videogesprekken via de browser end-to-end versleuteld. De FaceTime-link kan net zoals dergelijke links van andere diensten makkelijk gedeeld worden in agenda-apps.

Samen kijken en luisteren

FaceTime krijgt daarnaast de mogelijkheid om samen met andere gesprekspartners naar muziek te luisteren of naar films of series te kijken. Als FaceTime-gebruikers straks muziek opzetten of een video starten tijdens het videobellen, komt er een deelfunctie in beeld.

Als daar op wordt gedrukt, krijgen de andere gesprekspartners te zien of te horen wat er wordt afgespeeld. Beelden kunnen ook via AirPlay naar een Apple TV worden gestreamd. De samenkijk-functie werkt met onder meer Disney+, Twitch en TikTok. Daarnaast kunnen gebruikers straks hun volledige scherm delen via FaceTime, vanaf zowel de iPhone als de iPad en Mac.

Beeld en geluid

Verder krijgt FaceTime nieuwe functies om het bellen zelf prettiger te maken. Met zijn functie Ruimtelijk geluid moeten stemmen realistischer klinken. Ook kan achtergrondgeluid voortaan worden weggefilterd. De camera kan in FaceTime straks ook gebruikmaken van de portretmodus, zodat de achtergrond wordt vervaagd.

FaceTime is onderdeel van iOS 15 en andere Apple-systemen. iOS 15 verschijnt waarschijnlijk in het najaar.

Bron

Lees meer

Build van Windows 11 is uitgelekt

In aanloop naar de aankondiging van een nieuwe versie van Windows, op 24 juni, zijn eerst al een paar screenshots online verschenen en later een gehele buildversie van het nieuwe besturingssysteem,...

Lees meer